Det räcker nu

Bilden av hakkors på en skola där det går judiska barn. Det räcker nu. Det här är vad som händer när ni ungefär tio procent av svenska väljare väljer ett parti med rötter i nationalistiska och nazistiska rörelser. Det är vad som är konsekvensen av att en public service-tjänst inte vågar stå upp och säga att det faktiskt inte är okej, oavsett objektivitet. Det är vad som händer när vi låter skämt om andra folkslag gå förbi. Eller underblåser rädslan för det främmande genom att rapportera (och dela) artiklar som okunnigt lägger skuld eller skapar en bild av något stort farligt och ohanterligt av “de andra”.
Men det är också vad som händer när det skapas starka binära tillstånd, och när vänstern hellre sparkar på liberaler eller liberala menar att vänstern är blind för att det finns problem. Det är också vad som händer när vi genom politiska beslut tar bort tryggheten för den som redan har lite av den varan. Men också när politiska beslut tar bort valmöjligheterna att skapa sitt eget liv. Det räcker nu. Det här är det riktiga hotet mot demokratin. Det här är den riktiga terrorn. Det här är ingen tårta i ansiktet. Det är ingen spottloska mot ett pridetåg. Det här är ett hot mot personer vars farföräldrar fick fly och mormors mor mötte döden i gaskamrarna. Det här är ovärdigt. Fullkomligt ovärdigt ett land som vill kalla sig civiliserat. Det här får mig att må illa. Det får mig att bli rasande. Det räcker nu.


Detta är en postning i #blogg100. Alla postningar hittar du samlade på min blogg Deepedition.com.

 
9
Kudos
 
9
Kudos

Now read this

Meta meta meta

Nu har jag försökt att skriva något tre gånger utan att det blir något som helst flyt. Årets #blogg100 är riktigt jävla dålig. Ingen inspiration, inget är speciellt intressant - funderar konstant över vilken av de testsajter jag har som... Continue →