Vård av tonåring

I onsdags fick vi ett uppdrag när vi var på konfirmationsföräldramötet: att fundera hur det var när vi själva var fjorton. Det var vilka filmer, vilka idoler och sånt som vi hade. Vi skrattade gott, eftersom det var föräldrar som var fjorton allt från sent sjuttiotal till nästan nittiotal.
Det vi inte pratade om är att det inte är så lätt att vara tonåring. Kanske hade många glömt det, eller så ville vi inte tänka på att tonåren är kanske livets tuffaste tid.
Synd bara att vi ofta glömmer bort det. Ibland behöver även tonåringar sina föräldrar. Men det finns ingen VAT; vård av tonåring. Ska man vara hemma med en tonåring får man begära läkarintyg, oftast bara om tonåringen brutit något. Inte om hen brutit ihop.
Vi har en märklig syn på ungdomen; de gör ofta fel, och vi väljer att tänka oss att de klarar sig mycket själva. Samtidigt som vi vet att vuxenblivandet är bland det svåraste vi går igenom. Det är när puppan ska bli en fjäril, som blir en vacker fantastisk människa.


Detta är en postning i #blogg100. Alla poster finns på Deepedition.com

 
0
Kudos
 
0
Kudos

Now read this

Att förbereda

Det är tufft just nu. Stor pitch idag, kundmöte och imorgon heldag runt sociala medier. Många tror att det är lite att sätta på en knapp när man ska göra såna saker som man föreläst i så många år men varje gång handlar om att... Continue →