YCDBSOYA trollar vidare

Under flera år har en person med namnet Mikael E. Widengren härjat runt. Det är maniska uppdateringar med måttlig relevans där han använder såväl andras bilder men sätter sin egen copyright på dem, siffror runt Google och annat på ett sätt som skulle - om det inte vore så vansinnigt - få en del att tro att han skulle ligga bakom allt från Lady Gaga till framgångarna för Youtube. Det är pressmeddelanden i mängd och som det nu visar sig även med flera persona för att rejält skapa en jävla röra och användning av kända personers namn som vid närmare granskning inte verkar finnas någon substans i “möten”.

Nikke Lindqvist, Johan Hedberg och jag noterade denna minst sagt märkliga person i blogginlägg för flera år sen och sen dess har han med jämna mellanrum dykt upp och spammat sina copy/paste-inlägg. Just nu är personen igång igen - och har en mycket aggressiv ton: hotfull och än värre spammig än förut.

Problemet är lite hur i helskotta man ska hantera ett sånt här troll. Det finns åtminstone ett tag ett visst underhållningsvärde i den fullkomligt maniska galenskap som texterna och mängden vittnar om. Samtidigt känns det som om det inte hjälper - oavsett vilken sorts ljus man kastar på honom så är det ett udda troll som inte duckar. Ska man tycka synd om och bara låta vara? Kanske - problemet är att hans extensiva och den här gången inkluderat ganska hög grad av försök att svärta ner våra namn är att det inte riktigt går att bara låta vara. Jag blir lite störd, det är lite som flugor på sommaren som inte ger sig.

Detta är en postning i #blogg100. Alla postningar hittar du samlade på min blogg Deepedition.com.

 
13
Kudos
 
13
Kudos

Now read this

En sån där dagbok

Idag Västerås (jaja - jag är sen med uppdateringen). Landade med tåget, tog in på hotellet, jobbade en stund och gick sen ut en sväng. Gick upp till svåger och svägerska, och deras nya hus. Eller gamla. För det är ett fantastiskt... Continue →